Контакти:

01001, Україна, м.Київ,

Майдан Незалежності, 2

тел. +38 044 229 75 83

Публікації

Оподаткування медичних клінік, закладів охороно здоров’я та приватних лікарів: ПДВ, прибуток, суд...

Останні законодавчі зміни торкнулися майже всіх галузей української економіки: реформа освіти, ре...


Детальніше...
Повернення обладнання для майнингу після його вилучення під час обшуку

Обшук пройшов для правоохоронців успішно. Обладнання для майнингу було знайдено та вилучено. Чи є...


Детальніше...

Семінари

Особливості проведення податкових перевірок 2015

План семінару:

1. Неофіційні правила, якими керуються працівники фіскальних (податкових) органів ...


Детальніше...
Захист бізнесу від контролюючих та правоохоронних органів

План семінару:

1. Основні принципи захисту підприємств у відносинах з контролюючими та правоохоро...


Детальніше...

Підписатися на новини

Артем Середа, партнер allTax юридичні та податкові радники, провів майстер-клас «Як виграти судовий процес» для студентів Київського Міжнародного Університету. Як приклад, в майстер-класі розглядалися п'ять судових процесів, в яких Артем Середа брав участь як адвокат:

  Артем Середа виступає перед студентами Київського Міжнародного Університету 

1. Судовий спір за позовом Міністерства оборони України щодо скасування державного акту на земельну ділянку площею 640 гектарів. Рішенням господарського суду першої інстанції позов було задоволено повністю, а державний акт на землю клієнта allTax - скасований. Вартість земельної ділянки понад 300 млн. гривень. Позитивний результат, який полягав у винесенні апеляційним господарським судом рішення про скасування рішення господарського суду першої інстанції та відмови в задоволенні позовної заяви в повному обсязі, - був досягнутий за рахунок концентрації стратегії захисту на пропусках Міністерством оборони строків позовної давності на звернення до суду, з чим суд апеляційної інстанції і погодився.

2. Судовий спір з Державною фіскальною службою про скасування податкових рішень-повідомлень. Сума спору 1 млн. гривень. Рішенням адміністративного суду першої та апеляційної інстанції в задоволенні позову про скасування податкових рішень-повідомлень було відмовлено. Позитивний результат, який полягав у скасуванні Вищим адміністративним судом України рішень судів першої та апеляційної інстанції з направленням справи на новий судовий розгляд, - було досягнуто за рахунок доведення переваг норм закону (Податкового кодексу України) над нормативно-правовими актами (інструкціями і наказами ДФС України ) і інформаційними листами ДФС України, які не є нормативно-правовими актами. За результатами перегляду справи, адміністративним судом першої та апеляційної інстанції було винесено рішення про задоволення позову в повному обсязі і скасування податкових рішень-повідомлень на суму 1 млн. гривень.

3. Судовий спір з Райффайзен Лізинг Аваль про поновлення на роботі та стягнення компенсації за вимушений прогул в розмірі 0.1 млн. гривень. Позитивний результат, який полягав у винесенні судом першої інстанції рішення про задоволення позову, - було досягнуто за рахунок доведення факту наявності на момент звільнення в компанії вакантних посад, які міг зайняти звільнений працівник. Така інформація була витребувана в державній податковій інспекції, центру зайнятості, пенсійному фонді.

4. Судовий спір за нерухоме майно площею 520 квадратних метрів. Рішенням адміністративного суду першої інстанції позов було задоволено та скасовано право власності клієнта allTax на об'єкт нерухомого майна площею 520 квадратних метрів. Позитивний результат, який полягав у винесенні апеляційним адміністративним судом рішення про скасування рішення суду першої інстанції і відмови в задоволенні позову про скасування права власності на нерухомість, - був досягнутий за рахунок акцентування уваги апеляційного адміністративного суду на той факт, що в рамках адміністративного процесу суд не повинен вирішувати спір про право і в разі недоведеності певних обставин рішеннями господарського суду, адміністративний суд не повинен розширювати ці рішення своїм тлумаченням.

5. Судовий спір за договорами поставки товарів і послуг. Рішенням господарського суду першої інстанції було задоволено позовну заяву і стягнуто з клієнта allTax грошові кошти в розмірі 0, 25 млн. гривень. Позитивний результат, який полягав у скасуванні апеляційним господарським судом рішення суду першої інстанції і зменшення суми боргу на 100 тис. гривень, - було досягнуто за рахунок акцентування уваги суду на факті укладення сторонами мирової угоди із зазначенням суми боргу. Мирова угода була подана до суду першої інстанції, але сторони відмовилися її підтримувати, і як результат - вона не була затверджена господарським судом першої інстанції. В апеляційному господарському суді було доведено факт передачі майна на виконання мирової угоди і факт його укладення конклюдентними діями, в результаті чого - сума боргу була зменшена.

                                                                      

Майстер-клас був організований за підтримки декана юридичного факультету Панфілової Ю.М. У майстер-класі взяли участь понад 50 студентів 2-4 курсів Київського Міжнародного Університету спеціальностей «Право» та «Міжнародне право».

Майстер-клас проведено в рамках Pro Bono проекту «Позитивний досвід allTax».

* * * * *

allTax визнана виданням Legal 500

allTax консультує лідера з виробництва обладнання для АЕС щодо реєстрації податкових накладних на 2 млн. гривень

allTax успішно завершує кредитний суперечка з банком ПУМБ